Wat is luifel reparatie

LUIFEL REPARATIE

Doordat je luifel intensief gebruikt wordt kan het gebeuren dat deze na enige tijd gerepareerd moet worden. De naden van de voortent kunnen gaan lekken of er kunnen scheuren ontstaan in het luifeldoek. Tentenreparatie kan dit eenvoudig verhelpen. Met bijvoorbeeld naadverdichter wordt de voortent waterdicht gemaakt en met een zelfklevend reparatiedoek kan het tentdoek van de luifel en voortent gerepareerd worden. 

Voorbeelden van luifel reparaties zijn het waterdicht maken van de voortent: Het kan natuurlijk voorkomen dat tenten gemaakt van polyester op sommige plekken gaan lekken op de naden. De naden zijn wel getaped, maar bij de rits of lusjes is dit niet 100% waterdicht. Lekkage bij het midden van het doek is enkel mogelijk als er bijvoorbeeld een gat of scheur in is ontstaan. 

Reparaties zijn uiteraard te voorkomen door preventie en je voortent & luifel laten onderhouden en reinigen is daar zeker een onderdeel van. Polyester is te reinigen met lauw water en een doek. Bij katoen is het belangrijk dat vlekken zo snel mogelijk worden verwijderd. Om de paar jaar is het verstandig om de tent opnieuw te laten impregneren zodat schimmel voorkomen kan worden. Onderhoud en laten reinigen is mogelijk bij Tenten Reparatie. U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier of natuurlijk ons bellen voor meer informatie.